Georg Bohle op Amsterdam Drawing Art fair van 17 - 20 september


Graag zien wij u tegemoet komende week bij de 4de editie van Amsterdam Drawing Art fair. Met trots presenteert galerie Frank Taal de black fineliner tekeningen van de in Rotterdam wonende en werkende Duitse kunstenaar Georg Bolhe (1977, Bochum DE).

Imaginaire landschappen

Georg Bohle ziet de gebouwde omgeving als een culturele metafoor die context biedt aan zijn werk. Hij verzamelt texturen en compositorische structuren in door de mens gemaakte agglomeraties. Door deze grafisch te herintepreteren ontstaat een groeiende reeks imaginaire landschappen. Bij elke tekening gaat Bohle volgens dezelfde methodiek te werk. Beginnend met een periode van onderzoek graaft hij in de geschreven en visuele geschiedenis van een onderwerp en breidt dit indien mogelijk uit met een veldonderzoek. Door zich te verdiepen in het fysieke en culturele weefsel van locaties over de hele wereld, bouwt Bohle een grafische encyclopedie op die zijn landschappen nieuwe betekenissen geeft: een repertoire van volumes, texturen, objecten en emblemen.

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 september 2015 beleeft Amsterdam de vierde editie van de jaarlijkse kunstbeurs voor gouaches, aquarellen, houtskool- en pen-, olieverf- of inktwerken op papier.

Amsterdam Drawing is het podium voor de beste galeries uit de hele wereld om werk van jong talent en internationaal gevestigde kunstenaars te laten zien. Vijftig Nederlandse en internationale galeries zijn voor Amsterdam Drawing 2015 uitgenodigd.
De locatie is, net als voorgaande jaren, een tijdelijk paviljoen op de NDSM-Werf aan het IJ in Amsterdam-Noord.


 

14-09-2015

Terug naar nieuws