Hester Scheurwater - SHOOTING BACK - Solo Expositie en Booklaunch

13.10.2012 - 11.11.2012

Openingsspeech Frits Gierstberg, tentoonstelling SHOOTING BACK van Hester Scheurwater

Hester Scheurwater

SHOOTING BACK: Onder het mom van zelfportretten, onderzoekt en bekritiseert Hester Scheurwater de rol van de vrouw als lustobject: "In deze gespiegelde zelfbeelden liggen mijn fantasieën besloten en probeer ik te reageren op de 'geïmiteerde’ en ‘fake' mediabeelden. Die roepen immers voortdurend die fantasie op zonder dat het de bedoeling is dat die oproep serieus wordt genomen. Door op die oproep wel in te gaan probeer ik hun effect te deconstrueren. Zonder er zelf slachtoffer van te worden. Ik draai de subject-object verhoudingen om: mijn zelfbeelden laten zien dat ik geen slachtoffer ben van de ons opgedrongen, 'seksuele' beeldcultuur. Ik geef er een zelfbewust antwoord op, waarbij ik schaamteloos probeer te tonen wat ik voel/zie in wat ons dagelijks als fake 'opgedrongen' wordt."

SHOOTING BACK

Het kunstenaarsboek SHOOTING BACK is samengesteld door Walter Keller en in een beperkte oplage van 250 exemplaren uitgegeven door Gerber & Keller Zurich. Ieder boek is genummerd en gesigneerd en voorzien van originele gesigneerde print.

http://www.franktaal.nl/files/photos/hester_scheurwater____shooting_back___solo_expositie_en_booklaunch/poster_shootingback_web.jpeg
Terug naar overzicht